Informatie over mediation

Alimentatie

Regelmatig krijgen we als mediators de vraag voorgelegd of de alimentatie nog wel klopt. Het bedrag is vastgesteld op basis van de situatie tijdens de scheiding. Deze kan echter veranderd zijn. Bijvoorbeeld omdat je gaat samenwonen met een nieuwe partner of de omgangsregeling van de kinderen anders invult. Onderstaand een aantal situaties wanneer de alimentatie wijzigt en wat je kunt ondernemen. 

Lees verder ...


Rouw bij scheiding

“Mijn ex heeft al een ander”. Een scheiding is vaak een heftige gebeurtenis, waarin veel emoties spelen. Als er ook een ander is, maakt dit het vaak extra pijnlijk. Hoe kun je hier mee omgaan?

Lees verder ...


Mijn man wil niet scheiden

Jij wilt scheiden en je partner niet. Je man zet bijvoorbeeld de hakken in het zand en weigert elke medewerking. Of je vrouw ziet een scheiding niet zitten en dringt aan op relatietherapie. Wat zijn dan de mogelijkheden?

Lees verder ...


Op zoek naar een woning na je scheiding

Als je gaat scheiden komt er veel op je af. Vooral onduidelijkheid over de woonsituatie zorgt voor onrust. Vaak moet één van de partners of beiden op zoek naar nieuwe woonruimte. Kies je dan voor huren of kopen? Wat zijn dan de mogelijkheden en wat bespreek je met de mediator?

Lees verder ...


Lastig afspraken maken over kinderen?

Lastig afspraken maken met je ex over de kinderen? In de mediation gesprekken, is het soms lastig te komen tot afspraken tussen ex-en over de kinderen. Waarom is dit soms zo moeilijk? Terwijl ouders beide nastreven dat het goed geregeld wordt.

Lees verder ...


Hoor wie het zegt!

Hoor wie het zegt!...en andere manieren om een ander de mond te snoeren. Als je samen om de tafel zit bij mediation om jullie scheiding te regelen, kan de communicatie moeizaam zijn. Hoe kan het dat je elkaar niet begrijpt? Of steeds weer hetzelfde lijkt te zeggen.

Lees verder ...